Sanningen som hämnd

För en tid sedan fick jag förslaget att fixa en hemsida för att skriva om allt jag blir arg på, vilket inbegriper sådan som skett, sker och med all sannolikhet kommer att ske. Från hemsida var inte steget långt till hämndsida. Jag ville ju ge igen på något sätt, genom att helt enkelt tala om vad som skett. Eftersom de flesta verkar föredra döden framför att utmålas i en dålig dager, kände jag att jag var på rätt väg. Jag skulle få skriva av mig lite och i bästa fall få något sagt också.

fredag 12 mars 2010

Åke är med benbrott

Jävla gnäll här.

Iväg och jobba lata människa, vi för en arbetslinje i Sverige. Hur skulle det se ut om alla skulle gnälla över småsaker? Reinfeldt, Husmark, Axén och Riviére m.fl. har svaren på alla de frågor som ställs i sammanhanget. Eftersom man för enkelhets skull försöker begränsa sig till ca tre standardsvar på alla frågor, borde till och med aftonbladets läsare förstå innebörden av dem. Om ni inte anser att de är tydliga nog så är det för att ni inte begriper er på fördelarna med det samhälle man nu storsatsar på. Det är faktiskt 17 miljarder man rekordsatsar under en treårsperiod och det är bevisligen tillräckligt. Om det kan tiotusentals f.d. sjuka och nu arbetsköande vittna. De är alla stormlyckliga över att ha fått bidra med sina försäkringspengar till detta och annat, inte minst av drömmen att få bära blå Samhalls-kepsar med texten: "Jag arbetar mig frisk och fri". Så, iväg med dig nu! Det kommer inte att bli så mycket bättre med sossarna heller.

Å andra sidan kan man tänka sig att det fastnat för mycket skit i olika organisationers drivlinor som bromsar. Det är först när människor kommer i behov av dessa som tokerierna blir så uppenbara. Kanske har de också fastnat där, miljarderna man satsade på psykiatrin? Där kan man få vänta i 7 månader på att få träffa en läkare som skickar på människor psykofarmaka och skriver över dem till allmänvården. Åke ska vara jävligt glad att han har brutit foten.

20 kommentarer:

  1. Jag tror liksom du, att det inte blir bättre med sossarna heller. I likhet med de övriga "gammelpartierna" har de både enskilda och gemensamma skelett i garderoben som de till varje pris vill undvika att få svingade rätt i plåten så här i valtider. Alla står i kastposition och väntar på att motståndaren skall gå ett steg för långt. Därav den politiska mumlande "skitnödigheten" i många för väljarna viktiga valfrågor. Det parti som är först med att ställa sig upp och säga som det är och göra upp med gamla synder är det parti som kommer att åtnjuta väljarnas förtroende. Det är nya tider nu men partierna för samma gamla dammiga överhetspolitik.

    SvaraRadera
  2. Och under tiden drar de sig inte för att förödmjuka sig själva. Är inte detta märkligt?

    Tack för din koncisa analys. Vad finns att tillägga?

    SvaraRadera
  3. Jag tror inte att de förstår att de förödmjukar sig själva, det förstår bara människor som använder sunt förnuft och/eller logiskt tänkande.

    Vad som finns att tillägga? Hm, ja, en hel del om den (desarmerade)tredje statsmakten kanske? Som t.ex. när den fokuserade på en handväska istället för på det politiska innehållet - eller bristen på detsamma. Kan det vara något?

    SvaraRadera
  4. Det här gillar jag. Nu ska vi se...

    Ibland upplever jag att jag faktiskt står och håller i den röda trådens ena ände. Lika ofta släpper jag tråden eftersom jag har så svårt att tro på det jag upplever, eller helt enkelt inte vet hur jag ska gå vidare. Det kan dock ta en liten stund att bända isär fingrarna...

    I vissa eller rent av många sammanhang, kan man ju logiskt komma fram till svar som verkar osannolika... samtidigt som man också måste konstatera att det varken är första, andra eller tredje gången dessa svar liksom slår en i huvudet. Jag tänker på de tillfällen då logiska resonemang uteslutit allt utom ett fåtal alternativ som alla pekar mot något icke önskvärt.

    Vissa resonemang, företeelser och handligar hos våra beslutsfattare innebär ju att de endera måste vara medvetna och därför lögnaktiga svin, eller omedvetna och därför dumma eller ointelligenta. Därtill kommer man osökt fram till frågor, som om de inte har någon skam i kroppen, tror att alla människor är idioter eller om de helt enkelt är psykopater eller dras med andra allvarliga skador.

    Naturligtvis blir det svårt att ta sig vidare i denna djungel. Vid en närmare titt på den politiska arenan och samhälleliga organisationer och regelverk, måste men efterhand ju konstatera att något av ovastående alternativ måste vara meriterande och i många fall utgöra förutsättningar för att nå den absoluta toppen...

    Den tredje statsmakten ja... Hur ser det ut vid våra utbildningscentra? Hur är det med stoltet, ansvar och inställningen till vad som är viktigt för människor, samhället och demokratin. Det hela är ju som att sitta framför TV:n och ständigt se på dålig reklamfilm. Det är inte bara billigt och smaklöst, det är dumt.

    Tack för att du väckte mig. Det var ju just detta som fick mig att dra igång den här bloggen. Det kanske osannolika måste utvecklas. Hjälp gärna till, ty jag blir lätt förvirrad av allt detta.

    SvaraRadera
  5. Härligt inlägg, en rejäl godbit att tugga i sig!

    Jag kommer osökt att tänka på Tage Danielssons monolog om kärnkraftshaveriet i Harrisburg, då det osannolika hade blivit sannolikt, vilket var så osannolikt att det nog sannolikt inte hade hänt.

    Frågan är: varför var ett haveri osannolikt? Vem hade styrt människors uppfattningar att tro att det inte kunde hända, och på vilket sätt? Vissa tror fortfarande inte att ett haveri inträffade.

    Intressant är också att det betraktas som osannolikt när det uppdagas att någon "uppsatt" person i samhället begått handlingar som av en klar majoritet anses som förkastliga. Polischef Kapten Klänning är ett utomordentligt exempel som ligger nära i tiden. Varför betraktas det som osannolikt att han skulle ha begått de handlingar han anklagas för? Han har ju haft alla förutsättningar för att kunna leva ett dubbelliv genom att han har det yrke han har.

    Människor blandar ihop äpplen och päron, d.v.s. kan inte skilja på yrke och person. De föreställningar människor har om en titel förknippas med innehavaren av den, vilket utgör ett utomordentligt "alibi". Vissa yrken som t.ex. präst, polis, läkare, lärare förknippas just med otadlighet och det utnyttjas av vissa individer. Ofta är det så att yrket även inte bara döljer, utan även möjliggör ett utövande av det "osannolika".

    Vi byter spår från otadliga yrkeskategorier och återgår till den i högsta grad heligförklarade och otadliga tekniken - mekanisk som digital.

    Där finns en rejäl nöt som jag hittills inte lyckats knäcka och det är i samband med olika typer av tekniska haverier. Det gäller i alla sammanhang från havererade respiratorer, stopp i elkraftverk till flygplanskrascher och dödsolyckor vid bevakade järnvägsövergångar.
    Vad får vi nästan uteslutande höra i samband med dylika händelser? Jo:

    - Det ska inte kunna hända.

    Förklara för mig varför något inte "ska" kunna hända. Jag har aldrig förstått det.

    Eller är alltsammans så enkelt att man gör "bör" till "är". D.v.s. man gör det normativa till det deskriptiva, för allt annat är "osannolikt" ;)

    SvaraRadera
  6. Alltså, jag gillar verkligen inte den där flerbenta filuren jag skymtar i min vänstra ögonvrå. Det är svårt, eller rent av omöjligt att läsa och/eller skriva när man måste blunda.

    SvaraRadera
  7. Hur det ser ut på våra "utbildningscentra" går inte ge ett enhetligt svar på då inriktningarna varierar på de olika läroanstalterna. Det är också en fråga som måste ned dels på kollegienivå och dels på personnivå.
    Som inom många andra yrken där insyn och kontroll är obefintlig, eller åtminstone extremt låg, så möjliggör och indirekt tillåter yrket och dess "status" att varierande - och osannolika - kulturer och agendor kan utvecklas och cementeras av vissa individer.

    SvaraRadera
  8. Du gör mig osäker. Jag trodde man bara gjorde… alltså ”är”. Bör-värden är så vansinnigt ovanliga att de är rent osannolika, eller sannolikt inte kommer att uppfyllas. Därmed bör de ju vara sannolika i samma stund de är osannolika… eller tidigare, beroende på när man iakttar dem. Är man tillräckligt förutseende så kommer de sannolikt bli osannolika först senare, vilket inte verkar helt osannolikt redan i det tidigare skedet om man bara kommer att tänka på det. Det är just det jag är så osäker på om man gör.

    Jag har hört att det skett en hel del som inte har hänt. Vissa människor är väldigt svåra att övertyga eftersom deras vetenskapliga ambitioner är just vansinnigt högt ställda. På senare tid har jag ofta hört talas om människor som hävdar att exempelvis utförsäkringarna inte händer. Dessa vill snarare göra gällande att det händer något riktigt bra. Att man faktiskt kan iaktta det förra medan man omöjligt kan se eller ens mäta det senare håller alltså vissa människor för osannolikt.

    Ah, du måste mena det här med den svenska PKK-gorillan. Ja, det är intressant. Faktum är ju att människor ofta blandar ihop personer med kläder också, vilket faktiskt kan förklara en del oturligheter. Eftersom försäljare, bankkillar och politiker är ena riktiga hedersknyfflar så utrustades interner med kostymer då de muckade, bara för att de skulle ge ett gott intryck och därmed vilseleda sina medmänniskor i samband med exempelvis anställningsintervjuer. Det har visat sig att detta stämde. Uppfattningen att personer med den uniformen osannolikt kunde bete sig som brottslingar hålls fortfarande för sannolikt. Jag tror att det är därför det är som det är nu för tiden, men att det borde vara annorlunda håller jag för sannolikt…

    SvaraRadera
  9. Nej det blir bra mycket svårare att skriva med stängda ögon, men ta det som en utmaning. Det gör jag.

    Jag tränar som bäst på att bli av med en fobi. Som du förstår har jag haft en stund ruskigt spännande läsning.

    SvaraRadera
  10. Det finns många statusyrken har jag hört. Varför är kontroll och ansvar så lågt prioriterat inom just dessa. Ja, viss kontroll sköter man ju extremt bra, men inte lika ofta avseende de egentliga uppdragen. Men det är ju bara vad jag hört. Kan man göra något i framtiden tror du?

    SvaraRadera
  11. *Ah, du måste mena det här med den svenska PKK-gorillan.*

    PKK-gorillan? Jag måtte ha uttryckt mig med akterkastellet. Vad har jag sagt som leder fram till en kurdisk "organisation"?

    *Ja, det är intressant. Faktum är ju att människor ofta blandar ihop personer med kläder också...*

    Attribution - igen :)

    SvaraRadera
  12. Inte gör du det. Det var jag... det bara blev.

    Polischef Kapten Klänning- gorillan
    Det var inte min avsikt att förolämpa kurderna eller gorillorna. Förlåt.

    SvaraRadera
  13. Haha, nu förstår jag - en initialförkortning :D Jag blev alldeles kall och läste det jag skrivit flera gånger eftersom jag för mitt liv inte kunde se var jag uttryckt något som kunde kopplas till PKK :D
    Sorry, jag tror att det var allmän trötthet, eller också blundade jag för att slippa se den där krabaten du envisas med att ha klafsande i marginalen.
    Och sorry kanske jag skall säga till FRA och SÄPO också; det var ingen hemlig kod så ni kan lägga ned granskningen nu ;)

    SvaraRadera
  14. Visst sörru!

    Kul att jag kan pigga upp dig. Får kanske ta bort spindeln. Jag har blivit kaxig sedan jag blev av med min fobi. Har du sett att den följer efter muspekaren. Synd att den inta kan röra sig fritt över hela "arket".

    Jag vinkar till SÄPO och FRA jag också... Hej hej! :)

    SvaraRadera
  15. Att de ens kan se rakt in i pressens kamera utan att blinka är inte längre för mej en gåta. Det får mej osökt att tänka på mytomaner och psykopater.

    Det där med kläder är intressant. T.o.m mina föräldrar trodde att det var en 'bra och god' person om de hade snygga kläder. Men de var ju urgamla och nu döda.

    Men att min bror, som är 3 år äldre än jag och en gång i tiden jobbade som försäljare och träffade massor med folk, fortfarande verkar tro att en människa som ler mot honom automatiskt är en trevlig prerson är märkligare.

    Jag menar: drygt halva Sveriges befolkning trodde uppenbarligen på dessa falska leenden och 'avslappnade kläder'. Vi får väl se hur det går i valet i september; om folk lärt sej sin läxa. De som inte drabbats av regeringens yxhugg ännu, kanske tycker det är bra, eftersom de fortfarande är friska och har fått några hundringar extra i plånboken...

    Kao

    SvaraRadera
  16. *Har du sett att den följer efter muspekaren.*

    Tror inte att skäl av det slaget någonsin skulle kunna dyka upp, som skulle få mig att undersöka dylikt. Så: nej.

    *Synd att den inta kan röra sig fritt över hela "arket".*

    Du säger det du. Nu ter sig t.o.m. Alexander Schulmans blogg som ett lysande alternativ...

    SvaraRadera
  17. Det är lite trixigt det där med ögonen. Grava personlighetsstörningar är säkert förklaringen till deras beteenden, men ögonmysteriet har en helt annan förklaring. Jag har tyckt mig se en konstig matthet i ögonen på de flesta i det här gänget, och därför känner jag mig helt säker på att de har poslinskåpor som täcker hela ögongloben.

    Hur många av de här politikerna har du sett gå till eller från intervjuaren eller debattledaren? Nej just det... och det beror på att de får de här kåporna inmonterade av deras PR-team från Timbro. Det vi aldrig får se, är när de leds fram och åter. Säg, hur skulle de annars kunna se rakt fram med så fast blick? Det är ytterst lite av deras sökande och skrämda ögonrörelse som förmår rubba kåporna ur sina lägen. Att de inte säger så mycket beror på att de försöker dölja de fruktansvärda smärtor de får efter varja tillfälle när kåporna rycks loss. Så, nu behöver du inte fundera mer över den saken kära Kao.

    Mina föräldrar dog också, men kanske inte av samma skäl. Vad din bror anbelangar kan det kanske bero på att han fått sina erfarenheter i egenskap av just säljare. Du förstår, en leende kund gör samma intryck som en övergiven hemglassbil för en dagisgrupp. Och som du vet består sådana minnen.

    Ja du, vi får se hur det går i höst. Som vanligt är det svårast att informera dem som är i störst behov av informationen.

    SvaraRadera
  18. Jeanette: Jag tror mig förstå att du inte uppskattar spindlar. Så, kanske jag byter ut den mot ett par sköldpaddor du kan leka med.. eller kanske en ödla du kan mata. Vi får se...

    Det är nämligen så att jag kikade in på Alexander Schulmans sida, och trots att han verkar vansinnigt populär hos vissa kan jag inte säga att jag gläds över dina funderingar. Om du lovar att inte fortsättningsvis såra mig så vansinnigt ska jag se vad jag kan göra. Men då får du lova.

    Hoppas du kan sova gott i natt.;)

    SvaraRadera
  19. Angående ögonkåporna: Hahahaaa, det var dagens piggpiller! Åh, vilka härliga inre bilder din beskrivning triggar fram :D

    En tanke slår mig...Kan det vara så att Försäkringskassans "felaktiga utbetalningar" om 16 miljarder till stor del består av assistansersättning till led(sag)are av dessa blindstyren till politiker?

    Äh, jag skojade bara om det där med Schulman. Det var liksom det värsta tänkbara jag kunde komma på :) Det är enligt min uppfattning ett av de värsta mediala lågvattenmärken som någonsin existerat.

    SvaraRadera
  20. Jag tror du är något på spåren.Ledsagarna är något att forska vidare på. Här har vi den svenska motsvarigeten "hur många norrmän krävs det för att skruva i en glödlampa". Frågan är dock om inte merparten går år till att försöka dölja eländet

    Det är klart du skojade. Jag ville bara skrämma dig lite. Jag förstod ju genast vilken fruktansvärd stress du måste ha utsatts för av vimse.

    SvaraRadera