Sanningen som hämnd

För en tid sedan fick jag förslaget att fixa en hemsida för att skriva om allt jag blir arg på, vilket inbegriper sådan som skett, sker och med all sannolikhet kommer att ske. Från hemsida var inte steget långt till hämndsida. Jag ville ju ge igen på något sätt, genom att helt enkelt tala om vad som skett. Eftersom de flesta verkar föredra döden framför att utmålas i en dålig dager, kände jag att jag var på rätt väg. Jag skulle få skriva av mig lite och i bästa fall få något sagt också.

fredag 12 mars 2010

I löjets bländande sken framträder dumheten

Man kan ju inte ljuga och snacka skit hur länge som helst. Det hela har varit uppenbart länge för dem som satt sig in i fakta, men nu börjar det väl ändå bli tydligt för alla och väl genant för partikamraterna. Även inbitna moderater måste fråga sig vad är det för typer som nästlat sig in i partiet och politiken? Enda räddningen för seriösa ledare och moderater är att göra sig av med skamfläckarna i socialförsäkringshärvan samt vår statsminister som är pappa till denna skamlösa politik... kanske innan omvärlden skrattar ut oss. Eller har de redan börjat?
Nu ska det bli väldigt intressant att se CHP:s undanflykter. Kommer kanske Gunnar Axén och Helena Riviére framkrälande ur de gömslen som dolt dem sedan förra floppen... eller har de blå trollen kvar någon som inte hunnit skämma ut sig fullständigt än? Är det kanske dags för PR-konsulterna att rycka in igen. :D


Nätverket Resurs rasar över Husmark Pehrssons påståenden
2010-03-11 23:09



Cristina Husmark Pehrsson påstod i torsdagens chatt i Sydsvenskan att hon många gånger träffat Resurs vilket fick medlemmarna att reagera starkt då ministern far med osanning. Nätverket har sedan de nya sjukförsäkringsreglerna trädde i kraft försökt få till ett planerat möte med socialförsäkringsministern men helt utan resultat. På mötet som ägde rum i maj 2008 släpptes Resurs in till socialförsäkringsministern först efter att pressekreteraren slängt dörren i ansiktet på oss med hänvisning till att vi inte fick ha pressen med oss. I efterföljande intervju med TV4 förklarade ministern att vi inget förstått.

Resurs har sedan länge gett upp hoppet att få till ett möte med socialförsäkringsministern då hennes intresse för detta är obefintligt. I ett försök att i stället få till en dialog med Gunnar Axén publicerade nätverket ett öppet brev i oktober 2009 där de ställde fem korta frågor och även utmanade honom att möta representanter från bland annat Resurs i riksdagshuset. Via regeringen fick Resurs ett avböjande om möte men Gunnar Axén skulle återkomma med svar på frågorna och en förklaring till varför han inte kunde träffa oss. Svaret har naturligtvis uteblivit.

Vi i nätverket accepterar inte att Husmark Pehrsson och de andra i regeringen sprider felaktig information om hur verkligheten ser ut för många sjuka. Detta gäller inte bara påståendet att Husmark Pehrsson många gånger träffat oss utan om sjukförsäkringen överlag. De personer vi dagligen möter i nätverket beskriver oerhörda tragedier. Än i dag möter vi cancersjuka som ställs utan ersättning och har emellanåt även kontakt med personer som mist en anhörig till följd av de nya sjukreglerna. Senast för ett par dagar sedan fick nätverket in en förtvivlad man med obotlig cancer i bland annat båda lungorna som inte får någon ersättning från Försäkringskassan. Den verklighet vi ser är skrämmande och trots alla påtryckningar från olika håll att skrota hela reformen matas vi regelbundet med påståenden om hur bra sjukförsäkringen fungerar.

Resurs vill också passa på att bemöta påståendet att antalet förtidspensioneringar minskar vilket Husmark Pehrsson säger i Sydsvenskans chatt. Påståendet är helt korrekt och en naturlig följd av att sjuka med tidsbegränsad ersättning inte längre får fortsatt ersättning utan tvingas till försörjningsstöd eller a-kassa. Nätverket har också ofta kontakt med sjuka som tvingas göra sig av med allt av värde och byta bostad för att få försörjningstöd. Andra tvingas leva på sin sambos inkomst.

Nätverket kräver att regeringen slutar mörka den verklighet som faktiskt råder i landet och tar ansvar för att människor med kroniska sjukdomar inte brutalt slängs ut från sjukförsäkringen. Vi vägrar acceptera en politik där sjuka och svaga tillåts komma i kläm. Nätverket Resurs har inget förtroende för Husmark Pehrsson och vi kräver därför hennes avgång.

Nätverket Resurs - Respekt för Sjuka och Utsattas Rätt i Samhället

Chatten från Sydsvenskan hittar ni här
Vi vill samtidigt tipsa pressen att gå in på vår sida där vi sågar ALLA påståenden om socialförsäkringen. Sidan hittar ni här!

RESURS Presskontakt: presskontakt@resurs.be
RESURS Hemsida

Läs andra bloggar:
Badlands Hyena
lena alun
Martin Mobergs Blogg
Ett Hjärta Rött
Alliansfritt Sverige

Åke är med benbrott

Jävla gnäll här.

Iväg och jobba lata människa, vi för en arbetslinje i Sverige. Hur skulle det se ut om alla skulle gnälla över småsaker? Reinfeldt, Husmark, Axén och Riviére m.fl. har svaren på alla de frågor som ställs i sammanhanget. Eftersom man för enkelhets skull försöker begränsa sig till ca tre standardsvar på alla frågor, borde till och med aftonbladets läsare förstå innebörden av dem. Om ni inte anser att de är tydliga nog så är det för att ni inte begriper er på fördelarna med det samhälle man nu storsatsar på. Det är faktiskt 17 miljarder man rekordsatsar under en treårsperiod och det är bevisligen tillräckligt. Om det kan tiotusentals f.d. sjuka och nu arbetsköande vittna. De är alla stormlyckliga över att ha fått bidra med sina försäkringspengar till detta och annat, inte minst av drömmen att få bära blå Samhalls-kepsar med texten: "Jag arbetar mig frisk och fri". Så, iväg med dig nu! Det kommer inte att bli så mycket bättre med sossarna heller.

Å andra sidan kan man tänka sig att det fastnat för mycket skit i olika organisationers drivlinor som bromsar. Det är först när människor kommer i behov av dessa som tokerierna blir så uppenbara. Kanske har de också fastnat där, miljarderna man satsade på psykiatrin? Där kan man få vänta i 7 månader på att få träffa en läkare som skickar på människor psykofarmaka och skriver över dem till allmänvården. Åke ska vara jävligt glad att han har brutit foten.