Sanningen som hämnd

För en tid sedan fick jag förslaget att fixa en hemsida för att skriva om allt jag blir arg på, vilket inbegriper sådan som skett, sker och med all sannolikhet kommer att ske. Från hemsida var inte steget långt till hämndsida. Jag ville ju ge igen på något sätt, genom att helt enkelt tala om vad som skett. Eftersom de flesta verkar föredra döden framför att utmålas i en dålig dager, kände jag att jag var på rätt väg. Jag skulle få skriva av mig lite och i bästa fall få något sagt också.

måndag 1 februari 2010

Moderat kräkmedel

Det hela handlar om hur en kvinna, Alexandra, med stora smärtproblem rakryggat har vågat göra vad få törs. Trots kunskap om många människors oförmåga att känna empati och deras törst efter att racka ner på sina medmänniskor, ställer hon sig upp för att i media berätta vad som just pågår i Sverige genom att delge Aftonbladets läsare sin egen historia. Och vad händer!? Jo, då ger sig två okultiverade moderata troll, som uppenbarligen helt saknar förmåga till stil, inlevelse och empati, på Alexandra för att använda henne som slagträ i sin vidriga syn på människors och människors värde Detta i en illa dold jakt på mänskliga kostnadsposter. De erkänner att de inte är insatta i hennes problematik (skulle kunna vara vem som helst av oss) men dristar sig ändå till att uttala sig om denna, och använder hennes rop på hjälp mot henne, driver med henne öppet.

Mitt i eländet måste man dra på mungiporna, för nu har alla svart på vitt. Alla kan se hur Gunnar Axén och Helena Riviére beter sig och uttrycker sig för att förvränga sanningen, och i en förmodad tro att de behärskar den retoriska konsten. Bah! Pajaskonster! Löjets tidigare skimmer är nu rent bländande. Det är ju klart att Axén inte ställer upp på frågestunder med exempelvis medlemmar från Resurs. Det skulle inte jag heller göra med det huvudet påskruvat. Tack Gunnar! Förut lekte jag bara med tanken på att du är korkad. Nu kan jag göra vissa tillägg.


Jag kan inte beskriva det bättre än Jeanette och Ilse-Mari (Ett Hjärta Rött) har gjort i följande två inlägg, men jag ska försöka komplettera dem med min långa text. Tyvärr är det ofta så att det tar betydligt större utrymme att kommentera dumheter och lögner än att kläcka ur sig dem.
http://jeanette-jeanettesblogg.blogspot.com/2010/01/demokratin-ar-inte-gratis.html
Nog nu – det har aldrig handlat om fusk: http://ilsemarie.wordpress.com/

Jag har roat mig med att kila in lite numrerade påpekanden om felaktigheter, lögner och retoriskt blaj i Gunnar Axéns och Helena Riviéres grovt kränkande och förvrängda text. Jag vänder mig huvudsakligen till Axén i texten. Hans "medbrottsling" i den här artikeln låtsas jag just inte om. Henne får andra ta hand om. Lägg gärna de två artiklarna intill varandra för att upptäcka hur ord och uttalanden har bytts ut till liknade ord och uttalanden med helt olika "laddningar". Detta är "retorik" i okultiverad Axénsk och Riviéreistisk smak… även moderat?


M: ”Sjuka” Alexandra vill inte försörja sig själv
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6483262.ab

Artikeln är en replik på den här texten: http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6431136.ab

Som föregicks av denna: http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article5943308.ab


AXÈN:
Alexandra är i blomman av sin ålder, 30 år, trebarnsmamma, och har varit sjukskriven i tre år. Nu är hon omförsäkrad till Arbetsförmedlingen, och ett värre öde kan hon inte tänka sig: ”detta händer inte mig”. Utan sjukförsäkring är hon inte människa, säger hon.

EGO:
1. Nej, vem vill bli fråntagen sina möjligheter att betala hyra eller försörja sina barn för att hänvisas till tvångsarbete som uppenbarligen har förvärrat många människors problem? Du, käre läsare, kan ju se efter vilka uttryck du hittar och inte hittar i Alexandras text. Lägg märke till ”omförsäkrad till Arbetsförmedlingen” då hon just berövats sin försäkring, samt hur det lät på Af. Oservera byten till starkare uttryck, i syfte att ge en känsla av att Alexandra överdriver. Här startar Axén med att tillskriva Alexandra tankar som inte finns i hennes text och han fortsätter med ett falskt påstående om vad hon har sagt.
Axén startar starkt med 10 minuspoäng

AXÈN:
När sjukpenningen drogs in fråntogs hon sin ”rättighet till att vara människa”. Utan sjukpenning finns hon i ”ett bottenskikt i samhället utan rättigheter”.

EGO:
2. Ja, detta är Moderaternas och alliansens utstakade väg mot bottenskiktet! Men titta! Här har han ju använt Alexandras verkliga ord. Kan detta vara för att "då måste ju även det här vara en överdrift"? Observera att Alexandra gjordes till en överdrivande person redan i första stycket. Oj, nu höll jag på att kalla honom Adolf igen, och det går ju inte för sig… (För vad skulle jag då kalla Reinfeldt? I händelse av kommande behov att göra en del jämförelser, menar jag.) Här kommer han undan med 2 minuspoäng.

AXÈN:
Några möjligheter till ett vanligt friskt verksamt liv utanför sjukförsäkringen ser hon inte. Sjukförsäkringen är den enda trygga hamn hon kan tänka sig.

EGO:
3. Nej inte utan att först bli frisk från den smärtproblematik hon har. Sjukförsäkringen är till just för att ge sjuka och skadade en trygghet! Den ska utgöra en ersättning för förlorad inkomst… vare sig hälften, en tredjedel eller en fjärdedel av denna kan man leva på utan att: i första hand förmodligen lämna sin bostad och flytta samt hitta ny bostad under tiden man är sjuk, i andra hand att få bo hos någon annan. (Med tre barn?) Är det några konstigheter? Här bör vi kanske fokusera på " ser hon inte". Axén ger henne egenskapen att i sitt liv och över huvudtaget endast se sjukskrivning som ett realistiskt och tänkbart liv. Har hon sagt det? Nej, hon pekar på sina och allas stora behov av trygghet i händelse av skada eller sjukdom. Smaklöst men inte överraskande av Axén. Detta ger 5 minuspoäng.

AXÈN:
Vad hon lider av får vi inte veta. Bara att hon är ”sjuk”, som om frisk – sjuk var ett binärt förhållande, etta nolla.

EGO:
4. Frisk=etta- sjuk= nolla, är ju just den moderata synen på det hela. Är man inte döende, helgipsad eller psykotisk så ska man arbeta, enligt dem. Vad hon lider av skulle han ju kunna fråga istället för att med hjälp av just okunskap, göra sig lustig och uttala sig om hennes behov och situation. Istället har man valt att genom Alexandra reducera 100 000 människor till kostnadsposter. Vad hon lider av har framgått för den intresserade och läskunnige. Här blev det genast mer att hålla reda på. Nu har vi "får inte": Axén vill ge känslan av att Alexandra inte är ärlig samt att hon faktiskt hindrar oss att ta del av sanningen. Han använder sin egen lögn och sin oförmåga ( läs ovilja. Men det är klart att han känner till problemen) att ta reda på fakta för att komma till "etta - eller nolla". Detta i syfte att ge läsarna en upplevelse av att Alexandra valt att inte vilja bli frisk, delta i samhället. De här greppen eller finterna syftar till att förstärka påståendet om att endast tvång till arbete kan få människor friska. Nej, ska vi tala om ettor och nollor så är det uppenbart vem och vilka som representerar nollorna här. Det här var så gement att 10 minuspoäng och 1 varning utfärdas.

AXÈN:
Hon har fått remiss till psykiatrin men är mest störd över att behöva gå dit. I bakhuvudet på henne surrar tanken att ”jag inte skulle ha behövt åka dit alls, om min grundtrygghet inte hade rubbats”. Tydligare kan hon inte säga att hon inte är särskilt intresserad av att få möjlighet att försörja sig själv och sina barn. Hon vill vara kvar i sjukförsäkringen, ha sin försörjning därifrån och gå fri från krav.

EGO:
5. Alexandra säger faktiskt att hon behöver hjälp från psykiatrin. Mår man dåligt så skulle det kunna vara ett stort stöd med hjälp från psykiatrin, kanske med samtalsstöd eller medicinering för att inte fullständigt haverera, Men, alla blå troll och mänskliga läsare, stödet finns inte alltid där då det kan ta åtta månader att få träffa en läkare och då psykiatrin på många ställen nästan helt saknar resurser… trots påstådda miljardsatsningar. Dessutom är det kämpigt att, som många erfarit, ofta träffa nya läkare och återigen berätta om sina problem. Ibland kan man alltså få 45 min/månaden. Då Alexandra i själva verket har uttryckt förtvivlan, uppgivenhet och befogad misstro, vill Axèn anspela på motsatsen. Dessutom tillskriver han Alexandra både tankar, känslor och önskningar hon aldrig uttalat. Här har vi: "I bakhuvudet surrar tanken". "Jag skulle inte behöva". "Hon är inte intresserad" "Och sina barn". Ni ser ju själva vart Axén vill komma med de egenhändigt hopsnickrade förtal och påhitt han vill förmedla till läsarna. Nu ligger ärkekräket Axén risigt till, och vi har inte ens kommit halvvägs. Den här gången gav svineriet 15 minuspoäng och en varning till.

6. Den hänsynslösa och ofta förnedrande behandling många utsatts för av arbetsgivare, vårdinrättningar och Fk, leder onödigtvis till allvarliga psykiska problem. Men detta förstår inte en del människor som saknar etisk och empatisk intelligens eller andra utan erfarenhet av det här. Det här borde Axén vägt in då han möter "sådana" som han kallar Alexandra och ca 100 000 personer till. Det blir ta mig fan 2 extra på minuskontot.

7. Här osar den Axénska och moderata dyngan än värre. Observera att de båda trollen, utan inhämtad kunskap, använder Alexandras behov mot henne då de roar sig med att göra gällande att hon inte är ”intresserad” (en omskrivning av att inte kunna och därför inte vilja på grund av skada eller sjukdom) av att arbeta. Om den av mig utnämnde rikstölpen nr1, Gunnar Axén, skulle få vartenda ben brutet skulle vi med all säkerhet kunna konstatera att han inte heller är intresserad av att arbeta =”göra rätt för sig”. Vilket naturligtvis måste vara riktigt och bör användas mot honom. Han har då förvandlats till ett kolli och en börda för samhället enligt hans egen definition, så jag håller tummarna… för att han får lära sig mer om sjukdomstillstånd och allvarliga skador. Jag menar, om man sitter som ordförande i socialförsäkringsutskotten så bör man väl ha några kunskaper inom sitt område. Eller räcker det med att ljuga och förtala enskilda sjuka som ropar på hjälp? Hur ska det då se ut i övriga utskott, ja i riksdagen? Grattis Gunnar Axén! Du får några bonuspoäng bara för att du är en så ynklig figur! Det blir jämna 10 och som vanligt naturligtvis, minus.

AXÈN
Vänsteralliansen lovar att sådana som Alexandra ska kunna vara fortsatt sjukskrivna så länge det behövs.

EGO:
8. Oppositionen lovar att ”sådana” människor som inte klarar av arbete, ska slippa detta helvete för att istället erbjudas vård och hjälp. Det vill Axén, hans nya partner, alliansen och deras medlöpare få till en nackdel och använda mot både sjuka och oppositionspartierna. Uppmärksamma det! Uppmärksamma det flitiga användandet av ”sådana”. Minuspoäng till Axén. Nu 2 bara för att det var så ointelligent sagt.

AXÈN:
Ingen ska ”utförsäkras” med trojkans politik.

EGO:
9. Kanonbra! Då ska de slippa sparkas ur systemet och mista sin ekonomiska trygghet, bostäder och annat innan deras status har utvärderats genom generellt ”tvångsarbete” (valet står mellan pest och kolera här), vilket Axén inte försitter en chans att driva igenom. Han är väldigt tydlig med att påpeka hur mycket tryggare alla svenskar skulle kunna känna sig genom att rösta fram oppositionen. Det är kul tycker jag. Äsch, jag bjuder på den här, det har vi råd med.

AXÈN:
I en värld där i stort sett alla som känner sig ”sjuka” kan få sjukpenning i obegränsad tid blir själva frånvaron från arbete beviset för det ”sjuka”.

EGO:
10. Detta är alltså den uppfattning som Axén och company vill sprida genom att grovt generalisera. Anteckna att de inte har den ringaste aning om hur gruppen sjuka känner sig eller resonerar. De har heller inte bemödat sig om att söka sanning och adekvat kunskap innan de slår till mot denna stora grupp. Det har lämnat massor av frågor obesvarade och undvikit definitioner av centrala begrepp. Här hånar de både sjuka, läkare och den stab på Af och Fk som de vid behov berömmer, alternativt skyller på då kritiken blir för hård och träffsäker. Här kan vi bocka för: Det att försöka lura in läsarna i egna cirkelresonemang, det att förstora det påstådda problemet genom att kalla Sverige för ”värld” och göra gällande att de sjuka bara "känner" sig sjuka. Det hela har nu blivit så grandiost i sin osmaklighet att en person ensam knappast kan ha klarat av det. Men, det är något lurt här. Normalt brukar ju saker och ting bli bättre när man hjälps åt, men nu… Ja, tur för Alliansen att de bara var två då. Eftersom han bjöd på den här så får han rabatt. Här kommer den första åttan! -8

AXÈN:
Men eftersom Alexandra känner sig själv och sin motivation så tvivlar hon på ”vad som händer på riktigt” om vi skulle få en ny regering vid valet. ”Detta bygger på oron”. Hon tvivlar på att det ska kunna bli så lätt som de säger att rätta in sitt liv på pengar från kassan. Där besitter hon större politiskt förnuft än oppositionen.

EGO:
11. Axén blajar nu till det ordentligt, då han tillskriver Alexsandra en orsak hon inte alls nämnt. De blå trollen gör även misstaget att uttala sig om Alexandras motivation. De har ju inte den blekaste aning om vad Alexsandra känner sig motiverad till och inte. Att tiotusentals människor känner oro inför denna utrensning är självklart. Vid det här laget har de väl hunnit bli miljontals för övrigt. ”Kassan” har hon inte heller nämnt. Det är klart att det måste bli väldigt svårt för de flesta som ska överleva på mindre än 4000 kronor i månaden. Verkligheten och oron ligger förmodligen närmare Alexandra än oppositionen för tillfället, men i förhållande till Moderaterna och Axén är denna skillnad försumbar, ty där är verklighetsuppfattningen på en nivå som gränsar till vad som är godtagbart för att slippa arbetsprövning. Nej, inte ska de behöva stoppa sina egna ord och omskrivningar i munnen på Alexandra för att klara ut den skit de själva är mamma och pappa till. Nu har förtroendet för Alexandra plötsligt stigit i och med att hon "känner sig själv". Samtidigt som han äter upp den kakan vill han ha den kvar, för några ord senare använder han hennes "kunskap" till anspelningen på att hon tydligen blivit förvirrad. Alltså då Axén vill få fram att Alexandra tvivlar på sin verklighetsförankring. Koppla ihop det med hennes behov av hjälp från psykiatrin och notera samtidigt att man/de/han faktiskt inte alls är intresserad av vad Alexandra behöver hjälp med. De frågade ju efter hennes problem tidigare i texten. Detta beror nog på att han inte kan anspela på ett förvirringstillstånd om Alexandra bara behöver få prata med någon om sina upplevelser och erfarenheter.
Jag skulle ha fixat en stämpel redan tidigare! Att försöka spela på psykiska problem eller förvirringar är ett extra allvarligt skamgrepp av personer i den här ställningen, i rikets ledning. Nu blir det minus 10 för tjafset, 16 minus för skamgreppet, 2 varningar och ytterligare 5 minuspoäng… bara för att jag kan ge det.

AXÈN:
Det som försvårar en ärlig och öppen diskussion om hur systemet fungerar är det hyckleri som omgärdar begreppet ”sjuk”. Vi vet hur illa det var, både för individen och för samhällsekonomin med evighetslånga sjukskrivningar.

EGO:
13. Det som försvårar diskussionen, är ju att Axén och Husmark inte ställer upp på att besvara frågor, att de ständigt ljuger och använder den retorik jag försökt beskriva ovan. Medlemmar i nätverket Resurs har blivit nekade den dialog och den frågestund de efterfrågade i samband med hearingen i höstas, men fick närvara.(Det var då en förtvivlad person från åskådarläktaren gav uttryck för det som sker. Nu bötfälld för sin oförskämdhet att protestera mot de lögner och den mörkning som moderaterna/alliansen bygger sin politik på.) Har dessutom frågorna från media till Axén varit så lätta att han kunnat besvara dem med sina få stavelser och mantran värre än kinesisk vattentortyr, så måste man även ifrågasätta det kvalitativa innehållet i de tillfällen som getts. Då det gäller hycklerierna (observera att det nu dök upp ett för Axén okänt ord och med en innebörd utanför hans begreppsvärld, och därför kan vi faktiskt konstatera att han fått hjälp med mer än underskriften) runt begreppet sjuk, vill jag bara kontra med deras otroliga svårigheter att ge en definition av begreppet. De har inte haft en susning om hur de ska svara på den frågan, som egentligen borde ha legat till grund för hela projektet, förutsatt att de inte ljög om sina intentioner förstås. Vågar jag spekulera i att de ville ha ”en dörr öppen” i händelse av för hård kritik eller att inte lyckas utförsäkra tillräckligt många vid arbetsprövningen. Här var det inga nyheter så han får nöja sig med skammen. Nä, så dum jag är, det fungerar ju inte på den figuren.
Nu har vi en stabil och trygg försäkring. Särskild hänsyn tas till de allvarligt sjuka. Och det är moraliskt rätt att hjälpa människor till arbete om de har arbetsförmåga. Det tror vi till och med Alexandra kommer att hålla med om en vacker dag.

14. Här kommer det skamlösa parets crescendo. Jag fastnar här… det är ju så att man kan kräkas. Att över huvudtaget ta orden ”trygg” och ”stabil” i sina munnar och fullständigt förtränga de helveten man fullt medveten ställer till för så oändligt många människor och familjer… samt helt i onödan och endast för att få igenom utrensningen innan de själva åker ut. Vad gör det dem om de åker ut, då de redan har vänt upp och ner på landet, flyttat allt kapital och dragit undan mattan för både sjuka och arbetslösa. Hänsyn har de säkert fått hjälp att stava till, liksom det förmodligen okända begreppet moral. Nu var han där och tafsade på Alexandra igen med sitt kränkande ”till och med”. Om Gunnar Axén, Cristina Husmark Pehrsson och nu Helena Riviére hade minsta förmåga till självrannsakan och självkritik, så skulle de lyssna aktivt, och inte i syfte att förvrida sanningen så fullständigt och så långt de hela tiden har gjort, samt i alla sammanhang. Om människor (tiotusentals) hör och erfar att utförsäkringarna slår deras liv i spillror, så kan de inte gärna instämma i omdömet att de har en ”trygg” försäkring. Notera nogsamt vad de menar med ”särskild hänsyn”. Jo det är då moderaterna och deras kumpaner skonar människor som mer eller mindre ligger för döden eller inte har kontakt med verkligheten. Alla andra ska arbeta med fiktiva uppgifter på en arbetsmarknad som inte finns.
Det är så äckligt att det leder till 30 minuspoäng och fem varningar.

Axén har med ”sakkunnig” assistans skrapat ihop 123 minuspoäng av 50 normalt möjliga samt 9 varningar. Det säger ju en del. 8 minuspoäng skulle innebära en godkänd och hyfsad retorik. Ju fler minuspoäng, desto snaskigare, osmakligare och lögnaktigare är man.
För erkännanden av egna brister och misstag samt genom att ge sina motståndare rätt då de har det, tilldelas man pluspoäng. Hamnar man på 0 och positiva tal, är man en riktigt bra till en jättebra politiker och ledare. Vid tre varningar bör man stängas av.

Helena Rivière (M)
ledamot i socialförsäkringsutskottet
Gunnar Axén (M)
ordförande i socialförsäkringsutskottet

Jag följer Alexandra och trollfamiljen. Kolla in det här inlägget hos Jeanette - Hörrödu Staffan Anger!
Följ även Ett Hjärta Rött.

1 kommentar: