Sanningen som hämnd

För en tid sedan fick jag förslaget att fixa en hemsida för att skriva om allt jag blir arg på, vilket inbegriper sådan som skett, sker och med all sannolikhet kommer att ske. Från hemsida var inte steget långt till hämndsida. Jag ville ju ge igen på något sätt, genom att helt enkelt tala om vad som skett. Eftersom de flesta verkar föredra döden framför att utmålas i en dålig dager, kände jag att jag var på rätt väg. Jag skulle få skriva av mig lite och i bästa fall få något sagt också.

onsdag 7 april 2010

Har vi tippat över?

När en tillräckligt stor del av befolkningen blivit patologiskt normal, finns det någon räddning då? Jag menar, då det normala tillståndet faktiskt är sjukt och i sådan omfattning att hela styrelseskicket är kontaminerat. Vad sker då en majoritet av normalitetshyllare går till valurnorna och ska rösta fram den häftigaste färgen på den självgenererande idiotismens folkvalda försvarare?

Vad är för övrigt det här som anses normalt i vår kultur?
Om en modig individ ställer sig upp och försöker förmedla erfarenhetsgrundade sanningar till det svenska folket, så rusar två högt upp-satta (blå) in från styrbord och smutskastar denne i media med rakt igenom falska påståenden och smaklösa insinuationer. Och de gör det utan att behöva lämna sina platser. De gör det med ett leende på sina tunna läppar.
En konsekvens av detta bestod i grova trakasserier, mordhot och förföljelser av ryggradslösa mobbare och pöbel på Flashback och Facebook.

När en ung flicka blev våldtagen på sin skola reagerar hennes omvärld genom att uppvisa beteenden som snarare kan förknippas med heders-mord än till heders-mod. Förövaren hyllas och det mobbande packet samlas på Facebook.

En ung kvinna hittas dumpad efter en fruktansvärt brutal misshandel och senast avled en gammal kvinna efter en misshandel av en ung man…

I tidningarna stoltserar våra folkvalda med sina falska leenden och osmakliga retoriska finter i samma stund de lovar det ena fantastiska projektet efter det andra. Ja idéerna växer i takt med att valet närmar sig och det går knappt att skilja dem åt i löjets skarpa sken. De blåbruna kastar gegga på de rödgröna medan de med samma leenden utförsäkrar 100 000 människor till en framtid med eviga skulder för många. De rödgröna smyger i buskarna och försöker återvinna folkets förtroende efter att ha fört en politik som snarast får en att tänka på landsförrädare. Och mobbarna och pöbeln stöttar med hejarop som hämtade från en iransk gatuavrättning…

Men det slår mig, att varken hejarop eller mordhot kommer från babord… Alltid nå´t.

4 kommentarer:

  1. Jag tror det var länge sedan landet Världsbäst tippade över, och ont blev gott och gott blev ont. Kanske det bara uppdagas lite mer än tidigare i och med att "gammelmedia" inte ensamma styr alla nyhetsflöden längre.

    Att två riksdagsledamöter går till offentlig attack på en enskild individ är bara en bekräftelse på att landet Världsbäst är en skendemokrati. Ingen reagerade på övergreppet, men när Berlusconi gör samma sak i Italien blir det ett djävla liv.

    Medborgarna i landet Världsbäst har manövrerats till den här likriktningen sedan 60-talet, och nu är vi framme - den patologiska normaliteten är på plats. Men att politikerna själva också skulle drabbas av likriktningen, ja det trodde de nog aldrig.

    SvaraRadera
  2. Just ja, demokrati var det de kallade det... Eventuellt med den antika innebörden då.

    Kanske är det dags att påminna om det Axénska tilltaget nu när mobben riktat sitt hat åt annat håll. Det har varit tyst om honom bra länge förresten... Vågar de inte släppa ut PR-pajasen i media efter hans häxdans med Helena Riviére? Eller är det mitt undermedvetna som undviker honom?

    SvaraRadera
  3. Gunnar "missförståndet" Axén kanske är långtidssjukskriven? Eller så har han möjligen fått en egen jobbcoach och skall satsa på en karriär som f.d. riksdagsledamot.

    Håll utkik i medierna efter den klassiska misslyckandenotisen "slutar av familjeskäl".

    SvaraRadera
  4. Oj! Kan han redan vara på väg uppåt i den politiska hierkin? "Powered by FK".

    Han är säkert alldeles för stark för att bli så sjuk. När han fick den klädsamma svininfluensan var han ju på benen efter två dagar, beredd att smitta ner alla i sin omgivning... Gick han inte ut i media för att visa hur en riktig arbetare tacklar ett virus?

    SvaraRadera